چسب های ضد بارداری (Transdermal patch)

دکتر ع. ح. سردارTransdermal patch

توضیح

* این چسبها (وصله) را چنان چسب زخم ، میتوان بر روی کفل ، بالای بازو ، زیر شکم و پشت چسباند .
* چسب ضد بارداری حاوی استروژن و پروژستین است . هورمون های فوق به آرامی از طریق پوست وارد بدن می شوند.

نحوه عمل

* چسب ها هفته ای یک بار طی سه هفته متوالی استفاده می شوند . و یک هفته وقفه انداخته میشود .

* چنان قرص ضد بارداری ، مانع آزاد شدن تخمک توسط تخمدان میگردد. همچنین موجب ضخیم شدن مخاط گردن رحم شده و بدین ترتیب اسپرم نمیتواند از آن عبور کند .

* موجب تغییر در پوشش رحم میگردد .

اثر

* با استعمال دقیق 99.7 درصد موثر است .

مزایا

* موثر و برگشت پذیر است (دائمی نیست) .

* هفته ای یکبار استعمال میشود .

* پریود را منظم کرده و درد عادت را کاهش میدهد .

معایب

* پوست در محل چسباندن چسب ممکن است تحریک یا سرخ شود .

* حساس شدن سینه ، سر درد ، خونریزی نامنظم و ایجاد لکه از عوارض جانبی این قرصها است .

* ممکن است چسب از پوست جدا شود (کمتر از 2 درصد).

* ممکن است باعث افزایش خطر لخته شدن خون شود .

* از بیماریهای عفونی مقاربتی پیشگیری نمیکند .

مطالب مرتبط
قرص ضد بارداری (Oral Contraceptive)
چسب های ضد بارداری (Transdermal patch)
حلقه های واژنی ضد بارداری (Vaginal contraceptive ring)
ضد بارداری تزریقی (Injectable Contraceptive)
آیودی هورمونی (Intrauterine System)
آیودی مسی (Intrauterine Device)
عقیم سازی زنان (Female Sterilization)
اسفنج واسپرم کش ضد بارداری (Sponge and Spermicide)
دیافراگم و سرپوش ضد بارداری (Diaphragm and Cervical Cap)
کاندوم زنانه (Female Condom)
کاندوم مردانه (Male Condom)
عقیم سازی مردانه (Male Sterilization)
پیشگیری طبیعی از بارداری (Natural Family Planning)
روش اورژانس پیشگیری از بارداری و میزان بارداری برنامه ریزی نشده
– کل مطلب: مروری کلی به متدهای پیشگیری از بارداری

Posted on ژانویه 28, 2002, in مقاربت, کل مطالب, پزشکی به زبان ساده, تنظیم خانواده, سئوالات خانمها. Bookmark the permalink. 16 دیدگاه.

  1. روش اضطراري پيشگيري از بارداري

    روش جلوگيري از بارداري بصورت اضطراري به مجموعه اي از روشها و تكنيكهايي اطلاق مي شود كه در صورتي كه نزديكي بدون استفاده از يكي از راههاي مطمئن پيشگيري از بارداري انجام شود و يا عليرغم استفاده از يك روش مشخص، اتفاقي مانند پاره شدن كاندوم و يا نظير آن رخ دهد، مي توان از آن استفاده كرد. البته بايد در نظر داشت كه اين روش به هيچ وجه از انتقال بيماريهاي مقاربتي جلوگيري نمي كند.

    رايجترين روش پيشگيري بصورت اضطراري، مصرف قرصهاي معمولي خوراكي ضد بارداري HD است كه به نام «قرص صبح روز بعد» مشهور شده اند. البته اين نام مناسبي نيست چون نيازي به صبر كردن تا صبح روز بعد نيست و بهتر است در اولين فرصت بعد از نزديكي بدون محافظت، از اين روش استفاده شود.
    در چه مواقعي مي توان يا بايد از اين روش استفاده كرد؟

    موارد استفاده از اين روش زماني است كه نزديكي از طريق واژن صورت گيرد در حاليكه هيچ روش پيشگيري از بارداري استفاده نشده يا بطور ناصحيح و غير كارآمد استفاده شده باشد. اين موقعيت ها مي تواند شامل موارد زير باشد:

    * زماني كه عليرغم استفاده از كاندوم مردانه، در زمان نامناسبي خارج شود يا پاره شود.
    * زماني كه عليرغم استفاده از ديافراگم يا كلاهك دهانه رحم، بطور زودهنگام بيرون آيد و يا بعد از نزديكي بلافاصله خارج شود.
    * مقاربت بعد از فراموش كردن اتفاقي يك قرص از دوره قرصهاي جلوگيري از بارداري انجام شود.
    * در صورت استفاده از روش تقويمي، محاسبه زمان تخمك گذاري بطور ناصحيح انجام شود و نزديكي كامل در زمان باروري زن انجام شده باشد.
    * برنامه استفاده از روش طبيعي يا انقطاع در نزديكي با شكست مواجه شود.
    * نزديكي بدون استفاده از هيچ روش پيشگيري در حاليكه تصميم براي بارداري وجود ندارد.
    * در موارد تجاوزي كه به هر شكل احتمال بارداري وجود خواهد داشت.

    روش اضطراري پيشگيري از بارداري چقدر موثر است؟

    اثربخشي اين روش به نحوه صحيح استفاده و بخصوص زمان مصرف قرصها بستگي دارد. اين روش صد درصد موثر نيست، اما تقريبا در 98% موارد از حاملگي پيشگيري مي كند. يعني از هر 100 خانمي كه از اين روش براي پيشگيري از بارداري استفاده مي كنند حدود 2 نفر در طول يكسال حامله مي شوند. اگرچند بار از اين روش استفاده شود، تاثير آن كمتر شده و احتمال بارداري بيشترمي شود. بنابراين اين روش فقط براي موارداضطراري بكار مي رود و نبايد بطور مداوم، بعنوان يك روش پيشگيري بكار رود. بلكه پس از استفاده از اين روش، فرد بايد به پزشك يا مراكز بهداشتي درماني مراجعه كرده و پس از مشاوره، يكي از روشها را بصورت دائمي انتخاب كند.
    زمان و نحوه مصرف آن چگونه است؟

    بايد در دو نوبت با فاصله 12 ساعت هر بار 2 قرص HD خورده شود.

    در واقع بعد از مقاربتي كه احتمال بارداري دارد در اولين فرصت 2 قرص خوراكي HD همراه با شير يآب زياد مصرف مي شود. بايد دقت كرد كه قرص نوبت اول در زماني خورده شود كه نوبت دوم را بتوان 12 ساعت پس از آن مصرف كرد. مصرف نوبت اول را نبايد بي دليل به تاخير انداخت، زيرا ميزان تاثير ممكن است با گذشت زمان كاهش يابد.

    اگر قرص نوع LD در دسترس باشد،‌ بايد در هرنوبت 4 قرص مصرف كرد.

    نكته مهم: اگر بيش از 72 ساعت (3 روز) از مقاربت گذشته باشد، استفاده از روش اضطراري توصيه نمي شود و بايد در اين موارد با پزشك مشورت كرد.
    عملكرد آن بر بدن به منظور پيشگيري از بارداري چيست؟

    مصرف اين قرصهاي هورموني با متوقف كردن تخمك گذاري يا تداخل در جايگزيني تخمك لقاح يافته در رحم مي تواند مانع حاملگي شود. از آنجا كه تخمك لقاح يافته ظرف مدت كودتاهي در قسمتي از رحم جايگزين مي شود، زمان استفاده از اين روش بسيار حائز اهميت است. در واقع اگر عمل جايگزيني اتفاق افتاده باشد استفاده از اين روش مانع از پيشرفت روند بارداري نشده و موجب بروز سقط نخواهد شد.
    عوارض جانبي آن چه خواهد بود؟

    قرصهاي خوراكي اگر به روش اضطراري ذكر شده در بالا مصرف شوند، معمولا عارضه جانبي خطرناكي ندارند. با اين حال ممكن است باعث عوارض جانبي موقتي شوند كه رايج ترين آنها تهوع است و مي توان براي پيشگيري يا برطرف كردن آن از يك داروي ضد تهوع نيز استفاده كرد. تقريبا در نيمي از مصرف كنندگان از اين روش تهوع ديده مي شود و ممكن است در تعداي از مصرف كنندگان استفراغ هم وجود داشته باشد. گاهي ممكن است سردرد، سرگيجه، گرفتگي شكم و يا احساس پري و درد در سينه ها نيز رخ دهد كه البته همه عوارض جانبي گذرا بوده و معمولا‌ پس از يك تا دو روز رفع مي شوند. بعلاوه استفاده از اين روش تاثير در ميزان باروري فرد در آينده نخواهد داشت.
    اگر بلافاصله بعد از خوردن قرصها، استفراغ كردم چه بايد بكنم؟

    اگر فرد در طول دو ساعت پس از مصرف قرصها در نوبت اول يا دوم، دچار استفراغ شد، در اولين فرصت بايد 2 قرص ديگر HDمصرف كند. اگر اين اتفاق بعد از خوردن قرصها در نوبت اول رخ دهد، قرصهاي نوبت دوم كماكان بايد 12 ساعت بعد از نوبت اول مصرف شوند. تزريق يك آمپول ب 6 بصورت عضلاني ميتواند در كاهش تهوع موثر باشد. استفراغ اگر بيش از دو ساعت بعد از مصرف قرصها رخ دهد، اهميتي ندارد زيرا دارو جذب شده است.
    آيا مصرف بعضي از داروها ممكن است كارآيي اين روش را كاهش دهد؟

    بعضي از داروهايي كه بطور كلي اثربخشي قرصهاي ضدبارداري را كاهش مي دهند ممكن است در كارآيي اين روش نيز اختلال ايجاد كنند. برخي از اين داروها عبارتند از ريفامپين (نوعي آنتي بيوتيك)، گريزوفولوين (داروي ضد قارچ خوراكي)، باربيتوراتها و برخي از داروهاي ضد صرع.
    چه مدت بعد از اين روش بايد پريود شوم؟
    پس از مصرف هيچ علامت فوري كه نشان دهد قرصها اثر كرده يا نكرده اند، وجود ندارد و فقط قاعدگي بايد به موقع، چند روز زودتر يا ديرتر رخ دهد. اگر شروع قاعدگي، بيش از يك هفته به تاخير افتد و يا هر مورد خاص ديگر وجود داشته باشد، بايد به پزشك مراجعه كرد. نكته مهم اين است كه اگر بعد از مصرف قرصها، دوباره مقاربتي انجام شود كه احتمال بارداري در آن وجود داشته باشد، قرصهاي قبلي خورده شده از بارداري مجدد جلوگيري نمي كنند.
    آيا استفاده از اين روش در دوران شيردهي بي خطر است؟
    مقدار استروژن موجود در قرصهاي تركيبي ضد بارداري مي تواند در مقدار و كيفيت شير مادر تاثير منفي داشته باشد. اما بنظر نمي رسد كه استفاده كوتاه مدت آن اين تاثير را بگذارد. بعلاوه هورمون ترشح شده در شير آثار نامطلوبي در شيرخوار نخواهد داشت.
    در صورت استفاده از اين روش چه زماني نياز به مراجعه به پزشك خواهم داشت؟
    * تاخير در قاعدگي بيش از يك هفته.
    * ادامه خونريزي نامنظم يا وجود دردهاي كرامپي شكم بطور مداوم.
    * درد شديد در ناحيه شكم يا لگن.
    * احتمال بارداري.
    * احتمال ابتلا به بيماريهاي مقاربتي.

  2. پرسش پاسخ کوتاه

    سوال : سلام من دختری 21 ساله قدم 160 و وزنم 74 میباشد مدتی است شکمم خیلی بزرگ شده و میخواهم آن را با حرکات دراز نشست کوچک کنم این مار در چه مدت شکم مرا کوچک می کند با تشکر
    دکتر: با سلام BMI شمامعادل 29 می باشد در صورتی که نتوانید رژیم غذایی بگیرید وبخواهید فقط با دراز ونشست وزن خود راکاهش دهید نیاز به لااقل یکساعت دراز و نشست داشته وباید دچار تعریق زیادی در زمان آن شوید بااین شکل 3 ماه زمان نیاز دارید

    • Dr. Serdar دکتر سردار

      به اطلاع کاربران گرامی میرساند : جوابهااز جانب من در کامنتها تنها با عنوان Dr. Serdar دکتر سردار اعتبار دارند در غیر اینصورت ارسالی از طرف سایر کاربران میباشد .

  3. پرسش پاسخ کوتاه

    سوال : اگر در موقع خوردن آلت مرد كمي از آب اوليه را بدون اختيار خورده باشم امكان حاملگي وجود دارد يا نه ؟ از چه طريقي حاملگي حتما اتفاق مي افتد؟ آيا از پشت داخل كردن هم امكان حاملگي دارد يا نه؟
    دکتر: خیر. در صورتی که درحوالی زمان تخمک گذاری(روز 14 عادت ماهانه) اسپرم زنده ودارای حرکت در مجاور تخمک قرار گیرد امکان بارداری وجود دارد. در صورتی که پس از تماس از پشت اسپرمها خارج و به سمت واژن وداخل ان حرکت کنند امکان بارداری وجو دارد هر چند احتمال ان کم است.

  4. پرسش پاسخ کوتاه

    سوال : سلام آقای دکتر ببخشین من چند تا سوال داشتم اگه میشه کمکم کنید. 1.من خود ارضائی میکردم اما الان کم کم دارم ترک میکنم اما هر موقع به فیلمی یا عکسی نیگا میکنم مایع لزجی میاد.چیکار کنم؟ 2.تقریبآ 25% طول آلت من دارای مو شده چیکار کنم که موهای زائد دیگه در نیاد چون در آینده باعث دل زدگی همسرم میشه! 3.من انزال زودرس دارم یعنی کمتر از 10 ثانیه ارضا میشم! 4. جناب دکتر میشه یک راهنمایی کنید که با چه دارویی میشه به قطر آلت افزود؟(بدون عمل)
    دکتر: با سلام 1.این مساله طبیعی است و مشکلی وجود ندارد. 2.به متخصص پوست و مو مراجعه نمایید. 3.جهت تجویز دارو به پزشک مراجعه نمایید.

  5. پرسش پاسخ کوتاه

    سوال : با سلام. پدر من 73 ساله است و در سال 81 به دليل مشکلات قلبي عمل باز انجام داده. اکنون حدود 5 ماهي مي شود که متوجه شديم از ادرار وي خون نيز بيرون مي آيد. با مراجعه به پزشک و انجام سونو مشخص شد که در مثانه يک توده به ابعاد تقريبي 21*17*14 وجود دارد. با توجه به انجام اکو و کارکرد قلب 10 درصد ، دکتر کليه انجام بيهوشي او را خطر ناک دانسته و از دست آنها در بوشهر کاري بر نمي آيد. به ما گفته اند که در تهران با عمل ليزر مي توان آن را تراشيد ولي آوردن پدرم به تهران نيز ريسک است چرا که با هواپيما نيز امکان ندارد و با سواري نيز براي وي دشوار است. حال مي خواستم بدانم که عمل ليزر مي تواند موفقيت آميز باشد تا او را به تهران بياوريم؟ و اين که غير از ليزر راهي ديگر نيز وجود دارد؟ اگر اجازه دهيد مي توانم سونو ايشان را برايتان ايميل کنم .
    دکتر: با سلام منظور از لیزر تراشیدن توده است. در تهران و سایر شهرها نیز ریسک بیهوشی همین قدر است و این عمل تنها با رضایت بستگان بیمار قابل انجام است.

  6. پرسش پاسخ کوتاه

    سوال : سلام استفاده طولانی مدت از قرص ارکتو مشکلی داره ؟ اسپری بی حس کننده چه مارکی بهتره و آیا بائث از بین رفتن نعوظ میشه؟مضرات هم داره؟ ممنون
    دکتر: با سلام بله. هیچکدام از مارکهای فعلی را توصیه نمیکنم. بله

  7. پرسش پاسخ کوتاه

    سوال : با سلام خدمت دکتر عزیز من دو سالی هست که پوست صورتم خیلی زیاد چربی بی مورد تولید میکند و دلیلش رو نمیدونم خواهشا اگه راه درمانی برای درمان کلی وجود دارد توصیه کنید و همین طور بهترین راه برای از بین بردن اسکار در ایران کدام روش میباشد و در آخر آیا چربی پوست مقطعی میباشد یا خیر چون من الآن 19 سال دارم تشکر…
    دکتر: استفاده مداوم از پاک کننده غیر صابونی توصیه میشود. چربی پوست مقطعی نمیباشد و دایمی است (تا چهل سالگی).احتمالا بهترین راه برای از بین بردن اسکار در ایران لیزر است.

  8. پرسش پاسخ کوتاه

    سوال : باسلام 2ماه پيش ليفتينگ صورت غيرازپيشاني وگردن انجام داده ام ناهمواريهايي روي صورتم ايجادشده كه دكترميگويدهماتوم است وبتدريج جذب ميشودميتوانم نظرتان رابدانم درضمن ساكشن حين عمل نداشتم سوال ديگراينكه ازچه زماني ميتوانم كرمهاي روزوشب ودورچشم استفاده كنم سپاسگزارم
    دکتر: بدون معاینه نمیتوان در مورد مشکل شما اظهار نظر کرد.

  9. پرسش پاسخ کوتاه

    سوال : اقای دکتر بازم مزاحم شدم رضای23هستم مشکل زنتیکی نیست از15سالگی شروع شده الان با این موهای سفید چه کار کنم نه میشه رنگ کرد نه کاری دیگه روشی دیگه نیست .هر جا میرم همه نگام میکنند
    دکتر: سلام میتوانید رنگ کنید و از شامپو youthair استفاده کنید.

  10. پرسش پاسخ کوتاه

    سوال : باسلام . من دختری 28 ساله هستم کل موهای سرم کم پشت است ولی جلوی سرم کمتر است ا الان 6 جلسه مزوتراپی انجام دادم ولی نتیجه نگرفتم می خواستم بدانم می توانم از پیوند استفاده کنم؟ دکتری که برایم مزوتراپی را انجام داد فرمودندکه چون پشت سرم کم پشت است نمی توانم از پیوند استفاده کنم ؟ آیا هیچ راهی نیست؟
    دکتر: بدون معاینه نمیتوان در مورد مشکل شما اظهار نظر کرد

  11. پرسش پاسخ کوتاه

    سوال : با سلام می خواستم ببینم قرص اسین پلاس و زینگ پلاس می تونه باعث ورم زیر چشم بشه .من چند روزیه که رژیم دارم تا کمی چاقتر بشم و دکتر اینارو برام تجویز کرده ولی حس می کنم زیر چشمم پف کرده آیا از تغذیه غذایی هست یا از این دوتا قرص ممنون میشم راهنمایی کنید
    دکتر : سلام-این دو قرص به جز مختصر حالت تهوع و احتمالا کمی یبوست عوارض دیگری ندارند

  12. خیلی برام جالبه ، تا حالا چیزی در مورد چسب نشنیده بودم!
    این پرسش و پاسخ‌های پزشکی هم چه خوب شده‌اند، کلی مطلب دارند که آدم یاد بگیره! آن مطلب مولاسکوم را هم به تاریخ همان زمان و با لینک به متبع اصلی(ترکمن مدیکال) آپ کرده‌ام.

  13. سلام دوستان خسته نباشید

  14. سلام آقای دکتر . من با دوست پسرم 1 بار سکس داشتم. اون فقط به مدت 2 دقیقه آلت تناسلی خودش رو به سوراخ آلت تناسلی من میکشید.و جند باری هم یه فشار کوچولو میداد به سوراخم.اما آلت تناسلی خودش رو داخل مجاری من نمیکرد.فقط یه کم روش میمالیدو یه کم فشار میداد.هیچ کدوم از ما به انزال هم نرسیدیم.من الان دل درد دارم.ممکنه با ترشحات اولیه ی دوست پسرم که روی سوراخم بود حامله شده باشم؟بعدش هم سریع رفتم دستشویی و ادرار کردم.ممکنه این دل درد از شهوتم باشه؟یعنی چون ارضا نشدم باعث دل درد میشه؟

  15. ماریا فرهادم می ای اینجا

پاسخی بگذارید

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی شمایل‌ها کلیک نمایید:

نشان‌وارهٔ وردپرس.کام

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس گوگل+

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Google+ خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

درحال اتصال به %s

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: